Bodegas Ricardana & Pardevalles
två bodegor från Castillen

Idag tar vi fram två nya årgånger av viner från Castillen, ett rött vin från Ribera del Duero och ett vitt vin från distrikten Leon med druvsorten Albarin.

Castilla är känd för sitt hårda klimat med kalla vintrar och torra, heta somrar på grund av sin höjd över havet, mer än 800 meter. Detta förhållande hjälper till att ge viner med stark fruktig smak sin identitet.

Druvsorten Tempranillo är en klassisk spansk druvsort som visar sin kraftiga potential här i Ribera del Duero. Albarin är en mindre känd druvsort som börjar ta sin plats bland de andra kända spanska vita druvsorter.

ENO-027

Erbjudandet består av en låda med 3 flaskor rött vin från Bodegan Ricardana från vindistriktet Ribera del Duero & 3 flakor vitt vin från Bodegan Pardevalles från vindistriktet Leon.

Ricardo I Crianza 2019

Har en kraftig röd färg och en intensiv fruktdoft av blåbär, björnbär, mörka bär, kryddor och en lagom strävhet från sina tanniner.

Pardevalles 2023 Albarin

Är ett vin som visar den potential som druvsorten Albarin har. Det har fruktiga smaknoter av aprikos, äpple och citron som harmoniserar med muskattoner. Den friska syran skapar en perfekt balans mellan alkoholhalten och strävheten.

product-image

ENO-027

1,293kr Inklusive moms

*Fraktkostnad tillkommer beroende på antal lådor