Bodegas Bardos

Bodegas Bardos har sitt ursprung i de karga slätterna i Ribera del Duero, där vinodling är en utmaning på grund av extremt torra somrar och långa, stränga vintrar. Vinmakarna på Bardos har lyckats skapa en samling moderna, fräscha viner med all personlighet från det kastilianska landskapet.

Bardos viner är kända för sin höga kvalitet och unika karaktär. Vinerna är gjorda av druvor från de starkaste vinstockarna som kan överleva i Páramo-regionen. Dessa vinstockar har utvecklat en motståndskraft mot de extrema klimatförhållandena i området, vilket resulterar i en mycket låg produktion av druvor. Men det är just denna låga produktion som ger varje druva dess speciella karaktär och gör det möjligt att producera de har två unika viner.

ENO-026

Erbjudandet består av en låda med 5 flaskor rött vin från Bodegan Bardos från vindistriktet Ribera del Duero & 1 flaka vitt vin från vindistriktet Rueda

  • Bardos Viñedos de Altura, en spännande nykomling i Ribera del Duero-regionen.

Detta vin är en del av nya vinsamling som utforskar mindre kända områden i Ribera del Duero.

Bardos Viñedos de Altura är en outsider i Ribera del Duero-regionen, men det är precis vad som gör det så speciellt. Vinet är en hyllning till de högsta och mest friska vingårdarna i regionen. Dessa vingårdar ligger på över 900 meters höjd och har en extremt tuff klimat. Men det är just dessa förhållanden som ger vinet dess unika karaktär och smak.

 

  • Bardos Verdejoär en frisk och fruktig vitt vin från Rueda-regionen.

Vinet är gjort av 100% Verdejo-druvor som odlas på höjder över 700 meter över havet. Dessa höjder ger druvorna en unik karaktär och smak.

Bardos Verdejo är en perfekt följeslagare till fisk- och skaldjursrätter, sallader och ljust kött. Vinet är också en utmärkt aperitif.

product-image

ENO-026

1,523kr Inklusive moms

*Fraktkostnad tillkommer beroende på antal lådor