LAS ATALAYAS DEL GOLBAN

Las Atalayas del Golban är ett rött vin från Ribera del Duero, ett vindistrikt som har en lång och rik historia, som går tillbaka till förromerska tider. Vinet är gjort på 100% tempranillo från gamla vinstockar som växer på hög höjd, på fattiga och kalkhaltiga jordar. Vinet har lagrats i tolv månader på franska ekfat, vilket ger vinet en elegant och komplex karaktär.

Ribera del Duero är ett av de mest kända och prestigefyllda vinområdena i Spanien. I området finns flera arkeologiska fynd som vittnar om vinets betydelse för de olika civilisationer som har levt där. Ett av de mest imponerande är det stora mosaikgolvet med motiv från Bacchus-festen.

Själva namnet Las Atalayas är pluralformen av ordet atalaya. Ordet kommer från arabiskan och har använts för att beskriva vakttorn eller utkiksposter som byggdes av muslimer på höga platser för att kontrollera och försvara området mot kristna invasioner. Duero floden var lång tid gränsen mellan araber och kristna under medeltiden.

De är ett värdefullt arv som visar den rika historien i Duero regionen.

ENO-025

Erbjudandet består av en låda med 6 flaskor viner från Bodegan Las Atalayas del Golban från vindistriktet Ribera del Duero.

Las Atalayas del Golban har en rik och fruktig doft av mogna bär, plommon, körsbär och svarta vinbär, med inslag av mandel, kakao, kanel och vanilj. I munnen är vinet fylligt, saftigt och välstrukturerat, med silkeslena tanniner och en lång och behaglig eftersmak. Det är ett perfekt vin till rätter av nötkött, viltkött, grillat eller stekt, samt

till lagrade ostar och charkuterier.

 

Passa på att prova detta fantastiska vin innan det tar slut!

product-image

ENO-025

1,410kr Inklusive moms

*Fraktkostnad tillkommer beroende på antal lådor