Bodega Las Moradas de San Martin

 

Man hade stort lust att hitta någon intressant Bodega i närheten av huvudstaden Madrid och nu har vi hittat den som passar oss, en utav de Bodegor som arbetar med den speciella filosofi som som gör området unikt.

Las Moradas de San Martin ligger 7 mil väst om huvudstaden Madrid i Gredosbergen. Gredos är ett granit berg som med tiden erosionerats till sandjord, vilket gör att vinerna får en speciell karaktär. Detta tillsammans med höjden 900 mt över havet gör vinerna annorlunda. Fälten är omgivna av medelhavsskog: Tallar, järnek, en och dessutom massor med vilda djur; Vildsvin, harar och rådjur som gillar att äta de nya bladen på rankorna. Ett av de största problemen för vinmakaren.

I det här paradisiska naturområdet , finns den rätta personen för att anta utmaningen med framställningen av unika viner. Vinmakaren Isabel Galindo ”pratar” med sina 90 år gamla vinstockar av garnacha  och den vita druvsorten albillo real för att hitta bästa metoden för att framhålla dess ursprung.

Lite komposterat naturgetgöldsel från granngården, blandat med druvskal, ingen bevatning alls och ganska få skott på varje planta, gör att skördeuttaget blir mycket lågt, vilket gör det lätt att upskatta det speciella område vi håller på att prata om.

Isabel jobbar med stort respekt för miljö, hon ser inga problem med att arbeta vingården ekologiskt och med att tillsätta så lite svavel som möjligt vinerna.

ENO-024

Erbjudandet består av en låda med 6 flaskor ekologiska viner från Bodegan Las Moradas de San Martin.

  • 3 flaskor Albillo Real Eco

 

 

Albillo Real är en druvsort med små gulfärgade druvor som kan användas både till att äta och vinframställning. Den mognar tidigt och brukas skördas  i mitten av augusti.

Vinet är framställt med så lite svavel som möjligt, utan klarning eller filtrering för inte ta bort något från själva vinet. Lagras 8 månader på europeiska ekfat.

Ett vin med delikata dofter av vitafrukter, druvigt och blommigt. En fylling smak som väl tillåter att användas till maträtter. Med en mineralisk eftersmak på grund av uppväxten i granitsandjorden.

Serveras vid 12-14ºC till ris, fisk och särskilt till paella.

  • 3 flaskor Las Moradas Initio

 

Framställt på druvan Garnacha från 80 år gamla vinstokar. Denna druvsort påverkas stort av vilken jordmån den växer i och ger jättestor påverkan av skörduttaget. I den här fallet med granitjordmån, och låg skörduttag, reflektera precis  ursprunget.

Vacker körsbärsfärg, aromer

av mörka bär med inslag av balsamiska toner.

Ett harmoniskt, välsmakande vin med lång eftersmak.

 

Detta vin framställs utan klarning och filtrering, daför kan det bildas bottensats. Vi rekommenderar att dekantera vinet.

 

Serveras vid 14-16ºC till alla sorts köttgryter.