Enobalund

Shop

om oss

ENOBALUND

OM OSS

EnoBalund är en sammansättning av mina två efternamn Barrio Lundh och min stora passion för Enologi, grekiskt ord som betyder ”vetenskapen om vin och vintillverkning”.

30 år har gått sedan jag började den spännande resan inom vinbranschen och mitt försök att skaffa mig så mycket kunskap som möjligt inom vinvärlden. Först genom studier på Agronomlinjen på spanska Universitet i Madrid UPM och specialisering i Enologi. Därefter har jag fått mycket erfarenhet av att jobba nära till olika bodegor på flera av de spanska vinområdena.

Min nyfikenhet och min längtan tillbaka till mina svenska rötter tog mig till Öland, där jag kunde vara med och bidra med min kunskap till tillverkning av Ölands  första kommersiella viner. Först genom samarbetet med pionjärerna Ingrid och Gunnar Dalhberg i Wannborga vineri och även med Eva och Conny Gustafson i Håks vingård och nu med Jan Suominen och Camila Skogsberg som övertagit Wannborga vineri, öppnades mina ögon för den stora kärlek som svenskarna visar för vinbranschen.

Jag upptäckte, sorgligt nog, att det var mycket svårt att hitta bra viner från små spanska producenter. Dessa viner var omöjligt att få tag i Sverige genom det vanliga monopolet.

Därför bestämde jag mig för att starta EnoBalund med denna uppgiften att lansera viner från vissa små okända producenter med högkvalitativa viner till ett rättvist pris, i svenska marknaden.

För att kontinuerligt erbjuda våra kunder ett exklusivt urval av viner från småskaliga vinproducenter, börjar vi vår resa med att besöka många små bodegor i de olika spanska vinregionerna.

Vår vision är att bygga upp en vinhandel som får våra kunder att uppleva en unik och högkvalitativ resa genom de spanska vinregionerna. Vi arbetar med en öppen och ärlig kommunikation med producenter och kunder.

Daniel Lund ENOBALUND
Skip to content