Bodega Can N’Estella

 

Västerut från Barcelona ligger den här bodegan.

En liten oas, dock  omgivet av några industrier på grund av närheten till en storstad. Familjen har trots hotet de har över sig behållit sin mark.

I det vackra området med sina vinfält ligger den vackra gamla gården från 1800-talet. Här firar gärna många sina bröllop.

I norr ser berget Monserrat, ett otroligt Naturreservat med enorma granitblock.

Vil man ta ett dopp i Medelhavet ligger det endast några mil från Bodegan.

 

 

Arbetsfilosofi:

Can N’Estella tillverkar framför allt  Cava, en tradition som familjen blivit kända för, och som de belönats med massor av internationella priser för, men även icke musserande viner stilla fina viner tillverkas.

Till sina musserande viner använder de de lokala druvsorterna Macabeo och Xare.lo och den internationella Chardonnay.

För att tillverka sin rosé använder de druvsorten Merlot och till sina vita viner Xare.lo och Chardonnay.

De lokala druvsorterna mixas med internationalla med tanke på att få ut det bästa av varje sort.

 

 

ENO-019

Erbjudandet består av en låda med 6 flaskor:

  • 2 Flaskor Clot dels Oms Rosado 2018.

Tillverkat enbart med sorten Merlot  från fälten Clot dels Oms.

Gjort med tekniken som kallas sangrado, vilken ger den allra bästa druvmusten genom självrinning, utan press, efter 48 timmar kall macerering med skalet av druvmassan.

En fin rosa färg, doft av hallon och blåbär med fin fruktintensitet. Frisk och välbalancerad. Perfekt till pastarätter och salader.

  • 2 Flaskor Gran Clot dels Oms chardonnay 2018

Ett vitt vin tilverkat av sorten Chardonnay som har jäst och lagrats på ekfat i 4 månader och med tekniken batonage som där botensatsen rörs om för att ge mera smak åt vinet.

Ett komplext vin med nyanserade dofter som påminner om citrus, och tropiska frukter som mango och sin prägel av ek. Passar till rökt lax och kycklingrätter.

  • 2 Flaskor Rabetllat i Vidal Brut Nature Reserva

Vi kunde inte låta bli att erbujda en Cava från den här bodega så vi väljer denna som nyligen vunnit en guldmedalj i Mundus Vini.

Ett komplext musserande vin med dofter av nybakad bröd och nötter. Utmätk för att fira något tillsammans med skaldjor eller paella.