Bodegas Fabregas

 

Den mest betydande platsen i vindistriktet Somontano är byn Barbastro, där bodegan Fabregas är belägen, därifrån kan man se Pyreneernas snötäckta toppar.

Byn Barbastro ligger så nära Frankrike att det var ett lämpligt ställe för franska vinodlare att fortsätta sin produktion där, när de på grund av vinlusen år 1890 förlorat alla sina vinodlingar och emigrerade.

Med sina druvsorter Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah och Chardonnay kom de dit och sedan dess har funnits där och förändrat vinodlingen.

I Somontano kan man hitta väldigt bra viner av franska druvsorter. Men Gonzalo Fabregas, femte generationens vinmakare efter grundandet av Bodegan Fabregas, hade en dröm. Han ville ta fram de sorter som fanns innan vinlusen förstörde dem och började med projektet Moristel, en lokal botglömd druvsort med säregen karaktär. En utmaning att framställa moderna viner med gamla druvsorter.  

 

 

ENO-022

Erbjudandet består av en låda med 6 flaskor av viner från  Gama Fabregas-familjens viner.

 • 3 flaskor Familia Fabregas Moristel.

Ett torrt rött vin från 2021 Moristel 100% en lokal druva som har överlevt i trakten efter den kraftiga press av de mest populära franska druvsorter.  Vi får tacka Bodegas Fabregas att de behållit den traditionella sorten som vi nu kan provsmaka.  

Ett bärigt vin med inslag  av mörka bär, smakrikt och en typisk robust karaktär med lång eftersmak.

Serveras vid 16-18ºC till kötträtter eller framför grillen med stark korv ”chorizo”.

  • 3 flaskor Familia Fabregas Garnacha Tinta.

  Ett rött vin från 2021 med 100% druvsorten Garnacha.

  Garnachadruvan blir mer och mer uppskattad i vinvärlden för sina eleganta aromer och sin utsökta smak med mjuka tanniner.

  Fin körsbärsrött fätg med aromer

  av mörk frukt, mörka och röda bär-

  (björnbär och blåbär)  torrefakta toner

  med inslag av kryddor och lakrits.

  Har en trevlig, rik, lång eftersmak.

   

  Mjukt och fruktigt. Serveras vid 14-16ºC tillsammas med lagrad ost, spansk skinka eller kötträtter.